JP Balki Event steunt opnieuw onderzoek plotse hartdood

Ook dit jaar mocht prof. dr. Connie Bezzina, hoogleraar Moleculaire Cardiogenetica, een cheque in ontvangst nemen tijdens het JP Balki Event. De unieke hardloopwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd ter nagedachtenis aan Jean-Paul Balkestein, inwoner van Heeze, die in 2012 overleed door plotse hartdood. De cheque werd overhandigd door Marcel Balkestein, broer van Jean-Paul.

De opbrengst van het sportieve hardloopevenement op 15 april jl. heeft maar liefst 7.000 euro opgebracht, waarvan 3.500 euro ten goede komt aan onderzoek naar plotse hartdood in het AMC. De andere helft wordt gedoneerd aan de Nederlandse Hartstichting. Dit jaar werd het event alweer voor de vijfde keer georganiseerd en sinds de eerste editie is een deel van de opbrengst bestemd voor het onderzoek naar de erfelijke risicofactoren van plotse hartdood.

Mede namens het onderzoeksteam willen wij alle deelnemers en de organisatie van het JP Balki Event heel hartelijk danken voor de inmiddels jarenlange steun!

Onderzoek naar plotse hartdood
Elke week sterven in Nederland 300 mensen aan een plotselinge hartdood door hartritmestoornissen tijdens een hartinfarct. Het is een van de meest voorkomende doodsoorzaken waarbij erfelijkheid een belangrijke rol speelt. Onderzoek naar wélke erfelijke risicofactoren bijdragen aan deze onverwachte hartdood is dan ook van levensbelang. Lees meer

Wilt u dit onderzoek steunen?
Maak dan uw bijdrage over op NL11ABNA0488498570 ten name van Stichting AMC Foundation te Amsterdam, o.v.v. "Onderzoek plotse hartdood " en draag bij aan het onderzoek naar de erfelijke risicofactoren van plotse hartdood.

Hoe steunt u ons?

U kunt medisch onderzoek en projecten in het AMC op verschillende manieren steunen.

LEES MEER

Gericht geven

Wilt u gericht geven? Dat kan! Wij denken graag met u mee.

INFORMEER MIJ

Pioniers in onderzoek

Lees de verhalen van pioniers in onderzoek naar MDL-ziekten.

LEES MEER