'Van weinig dingen word je zo hoopvol als van jonge talenten die enthousiast vertellen over het onderzoek dat ze doen. Hoe ze samenwerken met topspecialisten van het AMC. Of van bijvoorbeeld Harvard.  Hoe ze op het spoor zijn gekomen van de oorzaak van een afwijking bij baby’s, en dus ook van een mogelijke remedie.

Het mogelijk maken van die lichtpunten, dat is de essentie van de AMC Foundation. En die lichtpunten zien we niet alleen bij jonge talenten. Juist ook ervaren specialisten ontwikkelen door hun werk in de dagelijkse praktijk nieuwe inzichten, die nogal eens leiden tot volledig nieuwe invalshoeken voor onderzoek.

Het probleem is dat er via de reguliere financieringsbronnen meestal geen geld is voor echt nieuw onderzoek. Als er eenmaal resultaten zijn, ja, dan is er wel geld te vinden. Maar niet voor die eerste, nog onzekere beginnetjes.  Precies voor dat soort onderzoek werft de AMC Foundation fondsen. Vaak doen we dat in samenwerking met donateurs. Mensen die op een of andere manier bij een ziekte betrokken zijn geraakt. Bij de bekende grote fondsen bepalen anderen waaraan uw gift wordt besteed. Bij de AMC Foundation bepalen onze donateurs waar hun donatie wordt besteed.’


Hoe steunt u ons?

U kunt medisch onderzoek en projecten in het AMC op verschillende manieren steunen.

LEES MEER

Gericht geven

Wilt u gericht geven? Dat kan! Wij denken graag met u mee.

INFORMEER MIJ

Pioniers in onderzoek

Lees de verhalen van pioniers in onderzoek naar MDL-ziekten.

LEES MEER