Sarah Gans - jong talent

‘Met Obama, Bill Gates en Ban Ki-moon, heb ik nu een link’

‘Tijdens mijn derde studiejaar liep ik stage op de Spoedeisende Hulp, waar in mijn eerste week een traumapatiënt werd binnengebracht. Met het hele team knokten we tot twee uur ’s nachts voor deze patiënt. De dynamiek, het snelle beslissen in een acute situatie en de sfeer van samenwerking voelde zo goed dat ik na die dag wist: ik word chirurg.

Harvard for Life

In 2013 kreeg ik via het AMC Jonge Talentenfonds de kans om twee maanden studie te volgen aan Harvard University in de VS. Een unieke kans om mijn kennis te verdiepen. Tijdens je studie zit je op een rijdende trein. Je leert ongelooflijk veel maar richt je vooral op de medische kant. Bij Harvard verdiepte ik me tijdens een intensieve ‘summercourse’ vooral in het management en de implementatie van zorgprocessen. Deze kennis is ontzettend belangrijk om verbeteringen door te voeren binnen de zorg. Het is fantastisch om les te krijgen van hele bevlogen mensen die allemaal iets bijzonders hebben gedaan. Harvard drijft op haar netwerk. Ieder gebouw op de campus is geadopteerd door briljante mensen die ooit op Harvard hebben gestudeerd. Via mijn Harvard for Life emailadres heb ik toegang tot alle Harvard Community’s en dus zelfs een link met bekende ex-Harvard studenten als Bill Gates, Ban Ki-moon en Barack Obama.

Expertweekend Genѐve

Harvard inspireert je om grenzen te verleggen en je ambitie te volgen. Ik wil dingen kunnen verbeteren, deze ‘summercourse’ gaf mij hierbij veel handvatten. Zoals inzicht in de politiek achter mondiale keuzes op het gebied van gezondheidszorg en in de verschillen tussen landen onderling. Al voordat ik naar Harvard ging werkte ik aan mijn promotieonderzoek naar diagnostiek bij acute buikpijn. Direct nadat ik terugkwam uit Harvard, werd ik door mijn promotor meegenomen naar een expertweekend van de World Health Organisation (WHO) in Genѐve. Hier deelden we kennis met experts uit de hele wereld. Ik kon hier direct toepassen wat ik bij Harvard had geleerd en ga binnenkort terug naar de WHO om mijn eerder ontwikkelde richtlijn te implementeren. Harvard heeft voor mij letterlijk mijn grenzen verlegd.’

Hoe steunt u ons?

U kunt medisch onderzoek en projecten in het AMC op verschillende manieren steunen.

LEES MEER

Gericht geven

Wilt u gericht geven? Dat kan! Wij denken graag met u mee.

INFORMEER MIJ

Pioniers in onderzoek

Lees de verhalen van pioniers in onderzoek naar MDL-ziekten.

LEES MEER