Nieuws

 • Nieuwe prent in de serie 'menselijke gedaante'

  2017-11-16: De Kunststichting AMC presenteerde tijdens de Anatomische les de meest recente uitgave in de serie menselijke gedaante: Tampan Mirrored Figures, een werk van Jennifer Tee.

  Lees meer
 • Misha de Ridder in Brummelkamp

  2017-04-11: Misha de Ridder exposeert van 11 april tot 19 juni zijn nieuwste serie Falaise in de AMC Brummelkamp Galerie.

  Lees meer
 • Zwart Glas

  2017-03-23: Zwart Glas Glas was in Nederland altijd vooral een witte aangelegenheid. Waarom eigenlijk? Met die vraag nodigde het Glasmuseum in Leerdam vier ‘zwarte’ kunstenaars uit om met glas aan de slag te gaan. Het AMC werd gevraagd hun bijzondere werken te exposeren.

  Lees meer
 • Nieuwe aanwinsten AMC-collectie

  2017-03-02: Van 28 februari tot 11 april 2017 wordt in de AMC Brummelkamp galerie een selectie van de nieuwe aanwinsten van de AMC collectie getoond. Met steun van de AMC Kunststichting wordt de kunstcollectie van het AMC elk jaar omvangrijker. Inmiddels omvat de verzameling ruim zesduizend schilderijen, beelden, foto’s, video’s, werken op papier en opdrachten op locatie.

  Lees meer
 • Ferry Staverman

  2017-01-23: Tot 17 maart exposeert Ferry Staverman objecten in de Vitrines bij de collegezalen 4 en 5. Waarmee zullen we het ogenschijnlijke monnikenwerk van Ferry Staverman vergelijken? De associatie met uitgevouwen kerstklokken, hoe oneerbiedig ook, is te makkelijk.

  Lees meer
 • Berend Strik

  Berend Strik | Every(wo)men | mixed media | 44 x 44 cm |

  2016-11-18: Berend Strik exposeert tot 17 januari 2017 `Every (wo)man` en ander werk in de AMC Brummelkamp galerie. In kunst kan alles. In kunst kan elk lichaam volmaakt zijn, hoeft geen visioen onhaalbaar te zijn. Zo is de jaarlijkse anatomische prent van het AMC/VUmc van een maakbaarheid waar artsen van dromen – zeker de editie van Berend Strik.

  Lees meer
 • Kunst uit eigen huis

  2016-10-27: AMC'ers in de Vitrines In de Vitrines bij de collegezalen 4 en 5 is tot begin januari werk te zien van acht AMC’ers: Christian Croes, Robbert van der Horst, Lia de Jonghe, Lorraine Landais, Sujata Majumdar, Hanneke Ploegmaker, Anouk Sluijmers en Michèle Verhaart.

  Lees meer
 • Kunst op de Spoedeisende Hulp

  2016-10-21: Wie door het AMC loopt, maakt ook een wandeling door de na-oorlogse Nederlandse kunstgeschiedenis. Het gebouw ademt kunst. Maar nergens zijn de kunstprojecten zo harmonisch met de architectuur vervlochten als op de nieuwe Spoedeisende Hulp.

  Lees meer
 • Rosa Smalen

  2016-10-13: Totdat ze vorig jaar na een ernstig treinongeluk bij de SEH van het AMC werd binnengebracht, was kunstenaar Rosa Smalen druk met haar studie aan de Rietveld Academie, waar ze in het eindexamenjaar zat.

  Lees meer
 • Maria Barnas

  2016-10-13: Iedereen in een wachtkamer heeft een eigen tijd. Voor sommigen duurt het wachten eindeloos, anderen verliezen elk gevoel van tijd door in gedachten te vertrekken. En zelfs in één enkel persoon al verstrengelen zich heden, verleden en toekomst. Met poëzie besloot Maria Barnas om voor de SEH een ruimte te scheppen waarin ze die tijdslijnen voor de verschillende bezoekers betreedbaar maakt.

  Lees meer
 • Jacco Olivier

  2016-10-13: Het is een eindeloos lang kunstwerk, uitgespreid over bijna dertig meter muur, van plint tot plafond. Een schilderij lijkt de wanden bij de entree van de SEH te vullen, maar kijk een tel langer en je ziet dat de verfstrepen en vlekken bewegen. Dit is een animatie, opgebouwd uit foto's van verf, door kunstenaar Jacco Olivier bewerkt tot een 'loop' van bijna vijf uur. Uiterst langzaam trekt een universum van verfsluiers voorbij, in allerhande kleuren, die als tektonische lagen over elkaar schuiven.

  Lees meer
 • Lana Mesić

  2016-09-19: Lana Mesić exposeert tot 10 november in d AMC Brummelkampgalerie met de fotoserie Anatomy of Forgiveness – 2014 De fotografe Lana Mesić (Zagreb, 1987) kreeg in 2014 een opdracht voor het project ‘Rwanda 20 Years: Portraits of Reconciliation’. Naar aanleiding hiervan maakte zij in Rwanda een bijzondere fotoserie

  Lees meer
 • Chrystl Rijkeboer

  2016-07-26: Chrystl Rijkeboer werd opgeleid aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Rijkeboer maakt maskers waarin ze mensenhaar verwerkt . Ze begon uit nieuwsgierigheid eind jaren ’90 te experimenteren met het broze maar tegelijkertijd oersterke materiaal. Sindsdien spint zij mensenhaar tot draden en verwerkt het in haar maskers, die al breiend en hakend ontstaan.

  Lees meer
 • Appel's uit de AMC collectie

  2016-07-14: Appel’s uit de AMC collectie tot 13 september in de AMC Brummelkamp Galerie. Een met dikke verf bedekt tafelblad, door de schilder gebruikt als palet, een bronzen sculptuur en assemblages, schilderijen en de bekende zeefdrukken…

  Lees meer
 • De keuze van Marianne de Visser

  2016-06-07: Van 20 mei tot 12 juli is in de AMC Brummelkamp de tentoonstelling “Een keuze uit de AMC-kunstcollectie door Prof.dr. Marianne de Visser” te zien. Prof. dr. Marianne de Visser, hoogleraar Neurologie is op 20 mei met emeritaat gegaan. Als voorzitter van de AMC Kunstcommissie en de AMC Kunststichting heeft zij zich jarenlang ingespannen voor de kunstcollectie van het AMC.

  Lees meer
 • Roy Villevoye

  2016-03-17: In de AMC Brummelkamp galerie exposeert Roy Villevoye 17 maart tot 17 mei 2016 Niet te missen in het AMC: Roy Villevoye’s 83 meter lange foto The way to Go uit 2001, boven wat in de wandelgangen het Voetenplein heet.

  Lees meer
 • Terugkeer van de stenenwerper

  2016-03-04: Wie het AMC-gebouw vanaf het parkeerdek in loopt, ziet sinds kort ter hoogte van de M-vleugel de ‘stenenwerper’ weer aan staan. Een man tilt een zware steen op, om die vervolgens uit een raam te gooien. Het kunstwerk is sinds 2011 onderdeel van de AMC-collectie, maar werd vanwege technische mankementen al enige tijd niet getoond.

  Lees meer
 • Werk Thomas Elshuis te koop

  2015-11-10: Thomas Elshuis ( 1961) erfde achttien jaar geleden het dia-archief van een bijzonder reislustige vriend van zijn ouders. Tot die tijd was hij werkzaam als architect, maar de twintigduizend dia's betekenden het begin van een bestaan als kunstenaar. Hij ’recyclet’ uit de enorme hoeveelheid dia-materiaal nieuwe beelden van efemere landschappen.

  Lees meer
 • Nu in de Brummelkampgalerie: Antoninette Nausika

  2015-09-22: Nieuwe tentoonstelling “First moments of things I saw” van Antoinette Nausikaä in AMC Brummelkamp Galerie tot 3 november.

  Lees meer
 • Nu in de Brummelkampgalerie : de COLLECTIE van WG Kunst

  2015-08-24: In de zomertentoonstelling van de AMC Brummelkamp Galerie is van 16 juli tot 8 september een selectie van de COLLECTIE van WG Kunst te zien, omdat er een historische relatie is tussen het AMC en de stichting WG Kunst.

  Lees meer

E-mail
kunstzaken@amc.nl

Telefoon
020 – 566 3332

Postadres
Postbus 22660
C0-229
1100 DD Amsterdam

Bezoekadres
M0-105

Meibergdreef 9

1105 AZ Amsterdam

Route